Do charitního domova dorazila zásilka knih

Děkujeme nakladatelství Albatros

 

Velká zásilka knih dorazila do Charitního domova sv. Mikuláše. Za dar děkujeme nakladatelství Albatros. 

Alespoň jednu knížku z nakladatelství Albatros měl ve své knihovně v dětství téměř každý Čech. Ale většina spíš dvě, tři, deset… Jak to víme tak jistě? Albatros totiž v roce 2019 oslavil už své 70. narozeniny. Prvních dvacet let své existence sice prožil pod názvem Státní nakladatelství dětské knihy (SNDK), ale od roku 1969 až do dnešních dnů nacházejí děti a jejich rodiče na obálkách a hřbetech knih známé logo s křídly – logo Albatrosu.

Za ta dlouhá desetiletí vzniklo v Albatrosu více než 13 000 knih plných pohádek, dětské poezie, dobrodružných vyprávění, vtipných komiksů, populárně-naučných encyklopedií nebo roztomilých příběhů s velkými písmenky pro začínající čtenáře. Měli jste nebo máte doma Kocoura Mikeše, Děti z Bullerbynu, Emu Naopak, Kvaka a Žbluňka nebo Dášeňku? Ukazovala vám babička leporela Polámal se mraveneček, O jabloňce nebo O veselé mašince? Pak jste se i vy stali součástí historie nejstaršího dětského nakladatelství v Česku – součástí historie Albatrosu.

V současnosti patří nakladatelství Albatros do velkého nakladatelského domu Albatros Media a.s. a každoročně vypouští do regálů knihkupectví více než 150 knížek pro malé i ty trochu větší děti (přibližně do 12 let). Vydává pro české čtenáře příběhy Harryho Pottera z pera Joanne K. Rowlingové, knížky Astrid Lindgrenové, Heleny Zmatlíkové, Josteina Gaardera, Václava Čtvrtka či Arnolda Lobela… Vedle toho samozřejmě stále objevuje nové a nové české i zahraniční autory a ilustrátory, jako jsou například Radek Malý, Aneta Františka Holasová, Michaela Fišarová nebo Ivona Březinová. 

Redaktoři Albatrosu často také s velkou pečlivostí propojují klasické autory se současnými ilustrátory, aby mohla vzniknout okouzlující nová vydání kultovních knih, jakými jsou kupříkladu Hoši od Bobří řeky, Anna ze Zeleného domu či Malý princ. A aby díky tomu přibývali další malí čtenáři, kteří se nebudou moci odtrhnout od jejich řádků. 

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio