Ježíškova vnoučata nadělovala v domově sv. Mikuláše

Unikátní projekt Českého rozhlasu zavítal i do našeho domova pro seniory

Splnit vánoční přání, udělat radost a přinést trochu pohlazení osamělým lidem v domovech pro seniory – to je poslání projektu „Ježíškova vnoučata. Radostnější a příjemnější vánoční svátky tak mělo i sedm klientů Charitního domova sv. Mikuláše v Ludgeřovicích, kteří vložili svá vánoční přání na webové stránky „vnoučat“ a čekali, zda se jim vyplní. A Ježíškovi pomocníci nezklamali.

V charitním domově se rozbalovala nová televize do společenské místnosti, společenská hra nebo hudební vystoupení. „Velmi nás dojalo splněné přání jedné naší bezdětné a osamělé klientky, která si přála navštívit hrob svých příbuzných v Brně,“ říká Ivana Kostková, vedoucí Charitního domova sv. Mikuláše v Ludgeřovicích a dodává: „Všichni klienti, kterým Ježíškova vnoučata nadělila hezký dárek, byli velmi dojatí, mnohým ukáply i slzy radosti. Dodnes o tom mluví a vzpomínají.

Ježíškova vnoučata fungují pod patronací Českého rozhlasu od roku 2017. Za tu dobu si dědečkové a babičky z domovů pro seniory, zdravotnických zařízení a pečovatelských služeb z celé České republiky rozbalili téměř 34 000 dárků. Projekt dobrovolně podpořili například Karel Gott, Lucie Bílá, Tomáš Klus nebo Eva Samková.

 

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio