Klienti sociálně terapeutické dílny se mohou těšit na nové aktivity

Projekt „Poznávej a uč se“ podpořil dotací Moravskoslezský kraj. Děkujeme.

Zbrusu novou audiovizuální techniku pořídíme pro naše klienty v Sociálně terapeutické dílně v Ludgeřovicích. A to díky úspěšnému projektu „Poznávej a uč se“ v Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2019. Moravskoslezský kraj podpořil náš projekt částkou 73.400 Kč.

Cílem projektu je rozšíření terapeutických aktivit, které našim klientům nabízíme. Pořízení audiovizuální techniky (počítač, projektor, plátno, reproduktory) nám umožní realizovat nové postupy, které dosud nebyly možné. Chceme našim uživatelům formou prezentací a názorných videí rozšířit obzor o pracovních činnostech, materiálu a výrobě. Videa a následné diskuze využijeme pro zopakování pravidel bezpečnosti při práci i při pohybu mimo dílnu, např. v silničním provozu.

Plánujeme, že novou techniku využijeme k tzv. "besedám". Každá beseda bude začínat shrnutím událostí uplynulého týdne v dílně. Také budou prezentovány události z okolí Hlučínska, Ostravska nebo Opavska formou krátkých zpráv s pomocí obrázků a videí.