Na Hlučínsku pomůžeme se sběrem potravin

Za podpory Charity Hlučín a ve spolupráci s Apoštolskou církví Hlučín se v sobotu 22. dubna 2023 uskuteční jarní kolo tradiční potravinové sbírky na Hlučínsku.

Potraviny můžete zakoupit na prodejnách Lidl v Hlučíně a v Kravařích od 8 do 18 hodin. Na místě budou naši dobrovolníci, kteří vám rádi pomohou a poradí. Potřební nejvíce ocení, pokud jim zakoupíte konzervy, dětskou výživu, polévky, trvanlivé mléko, olej, rýži a luštěniny, těstoviny nebo základní a dětskou drogerii.

Partnerem sbírky je Charita Česká republika, NADĚJE, Armáda spásy, Slezská diakonie a Člověk v tísni. Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Zdeňka Nekuly, ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky a Evropské federace potravinových bank.

V roce 2022 se v celé České republice podařilo nasbírat 1 015 tun potravin a drogerie za pomoci 7 474 dobrovolníků. Potravinové banky tak mohli přispět více než 300 000 lidem.

Předem děkujeme za vaše nákupy, které pomohou lidem v nouzi.

Foto: Sbírka potravin