Obyvatelé Hlučínska věnovali během Tříkrálové sbírky rekordní částku

Děkujeme za vaše dary a pomoc se sbírkou

 

Přes tisíc koledníků na Hlučínsku vybralo v rámci Tříkrálové sbírky částku 2 330 509 Kč, což je rekordní výsledek v 18leté historii sbírky. Většina vykoledované částky zůstane v regionu a pomůže k zajištění kvalitní péče o umírající, nemocné a znevýhodněné lidi.

„Rád bych upřímně poděkoval místním obyvatelům, že přijali koledníky s otevřenou náručí a přispěli na dobrou věc. Hlučínsko opět patří k nejštědřejším regionům v rámci celé ČR. Také chci poděkovat všem koledníkům, koordinátorům, zástupcům farností a měst a obcí. Bez jejich oběti a nadšení by sbírka nemohla být tak úspěšná,“ řekl ředitel Charity Hlučín Pavel Sobol.

Z celkového výtěžku sbírky zůstane dle stanoveného klíče na Hlučínsku 65 % vykoledované částky, což je 1 514 831 Kč. Ty plánuje Charita Hlučín použít na zajištění péče o umírající, nemocné a znevýhodněné lidi. Část výtěžku půjde na nutné opravy v domově pro seniory a také rekonstrukci charitního domu v Hlučíně.

Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí u nás. V roce 2018 se v celé ČR vybralo přes 116 mil. Kč. Na Hlučínsku se letos do sbírky zapojilo 311 skupinek, což představuje přibližně 1000 dobrovolníků. Další desítky lidí pak pomáhaly se zajištěním sbírky ve farnostech a na městských a obecních úřadech. Pro koledníky připraví Charita Hlučín poděkování v podobě pozvání do kina v Bolaticích.

Podrobné výsledky dle obcí naleznete zde

 

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio