Pořídíme nová bezpečnostní lůžka. Díky podpoře Moravskoslezského kraje

Čtyři nová lůžka budou využívat klienti Charitního domova sv. Mikuláše v Ludgeřovicích.

 

Charita Hlučín může bezpečnostní lůžka pro své klienty pořídit díky podpoře „Programu na podporu zvýšení kvality sociálních služeb poskytovaných v Moravskoslezském kraji na rok 2023“. Z tohoto programu se uhradí 248 400 Kč (to je přibližně 80 % celkových nákladů) na pořízení lůžek. 

„Pořízení sofistikovaných lůžek s elektronickým systémem bude významným krokem ke zvýšení kvality péče a zásadním způsobem přispěje k zachování soukromí klientů,“ říká Pavel Sobol, ředitel Charity Hlučín.

Polohovatelná lůžka LINET Sentitude díky možnosti nízkého nastavení eliminují riziko případného pádu, poskytují oporu při vzpřímeném sezení a jejich ergonomie zároveň pomáhá při vstávání z lůžka.

„Personál bude mít díky systému včasného varování informaci o možném riziku pádu a může tak pohotově reagovat. Zejména v noci umožní tato „chytrá“ lůžka zbytečně nevyrušovat,“ uvádí Mgr. Ivana Kostková, vedoucí Charitního Domova sv. Mikuláše

Bezpečnostní lůžka by měla začít sloužit v Charitním domově sv. Mikuláše, který je součástí Charity Hlučín, ještě v tomto roce. Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu a dlouhodobou spolupráci.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio