Výsledek Sbírky potravin v Hlučíně? 560 kg!

Děkujeme všem, kdo přispěli.

 

V sobotu 18. května proběhla celonárodní Sbírka potravin. V Hlučíně měla koordinaci projektu na starost Charita Hlučín ve spolupráci s Apoštolskou církví Hlučín. A lidé na Hlučínsku opět projevili svou štědrost. V hlučínské prodejně Lidl věnovali neuvěřitelných 420 kg potravin a 140 kg drogistického zboží. Výtěžek sbírky pomůže lidem v nouzi na Hlučínsku. Děkujeme.

V rámci celé ČR se podařilo vybrat celkem 212 tun potravin a 23 tun drogistického zboží. Sbírka je organizována Českou federací potravinových bank, Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR spolu s klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu, Asociací společenské odpovědnosti a partnery z neziskového sektoru.

„Sbírka potravin je projevem solidarity s těmi, kterým nezbývá dostatek prostředků na základní trvanlivé potraviny či drogistické zboží. Přestože Česko patří k zemím s nejnižším podílem osob ohrožených sociálním vyloučením, stále u nás žije 1,5 milionu občanů pod hranicí chudoby. A právě těm Sbírka potravin pomáhá,“ zdůraznila Lucie Mádlová, zakladatelka a ředitelka Asociace společenské odpovědnosti.

Záštitu nad sedmým ročníkem této charitativní akce převzali ministr zemědělství Miroslav Toman a ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová. Sbírku potravin podporuje také řada známých osobností, mezi nimi herec, moderátor a autor projektu Gastromapa Lukáš Hejlík, herec a režisér Jiří Mádl, Miss World a zakladatelka Nadačního fondu Krása pomoci Taťána Gregor Brzobohatá, spisovatelka Bára Nesvadbová, kuchařka Kamu nebo herečka Simona Babčáková.

Více o sbírce najdete na www.sbirkapotravin.cz. 

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio