Zapojte se do podzimní Sbírky potravin

Darovat potraviny můžete v sobotu 23.11.2019 od 8 do 18 hod. v prodejně Lidl v Hlučíně

 

Nabídnout konkrétní pomoc potřebným může každý, kdo přijde v sobotu 23. listopadu do hlučínské prodejny Lidl. Stejně jako na stovkách míst po celé ČR zde proběhne Sbírka potravin. Koordinaci v Hlučíně bude mít na starost naše Charita. Velké poděkování patří studentům hlučínského Gymnázia Josefa Kainara, kteří nám se sbírkou po celý den dobrovolnicky pomohou. Výtěžek sbírky zůstane potřebným na Hlučínsku. Část výtěžku využije Apoštolská církev v Hlučíně a Nová Šance v Koblově. Do Sbírky potravin se Charita Hlučín zapojuje počtvrté.

Během sbírky je možné darovat např. konzervy (masové, zeleninové), dětskou výživu, polévky, těstoviny, mléko, olej, rýži, luštěniny, základní a dětské drogistické zboží.

Sbírka potravin je dnem solidarity, při kterém může každý pomoci tím nejjednodušším způsobem, darem trvanlivých potravin a drogerie. Je organizována ve všech krajích potravinovými bankami a Českou federací potravinových bank ve spolupráci se Svazem obchodu a cestovního ruchu a Asociací společenské odpovědnosti, se sociálními partnery Charita Česká republika, Armáda spásy, NADĚJE a Slezská diakonie a obchodními řetězci Albert, Billa, dm drogerie markt, Globus, Kaufland, Lidl, MAKRO, Penny Market, ROSSMANN, Tesco a Rohlik.cz. Hlavním přepravním partnerem je Raben Logistics Czech.

Sbírka potravin je realizována pod záštitou ministra zemědělství Miroslava Tomana a Evropskou federací potravinových bank.

Více na www.sbirkapotravin.cz.

Copyright © 2018 Charita Hlučín - Všechna práva vyhrazena.

Vytvořil WebAp | Webové a grafické studio